13 Bal

Odontologijos klinika

Odontologijos klinikaDažnas iš mūsų turi savo mėgstamiausias vietas, kuriose lankosi, norėdamas gauti tam tikras paslaugas. Gal tai picerija, kurioje kepamos skaniausios picos, gal grožio salonas, kuriame daromas fantastiškas manikiūras bei pedikiūras, gal autoservisas, kuriame greitai randami bei pašalinami gedimai. Kiekvienas turime savo kriterijus, pagal kuriuos renkamės panašaus pobūdžio įstaigas: kai kuriems svarbiausia nedidelė kaina, kiti už gerą kokybę pasirengę pakloti nemažą pinigų sumą, tretiems svarbu, kad paslaugos nereikėtų ilgai laukti, dar kitiems aktualiausias yra maksimalus poreikių patenkinimas.
O ar yra odontologijos klinika, kurioje įprastai lankotės? Juk odontologo paslaugų prireikia bent jau porą kartų per metus, kai atliekama profilaktinė apžiūra, o kartais ir dažniau, jei dantis tenka taisyti ar gydyti. Jei nežinote, į kurią odontologijos kliniką kreiptis, mes galime jums patarti, pagal ką odontologijos klinika turėtų būti pasirenkama.

  • Be abejonės, svarbiausias kriterijus – aukšta kokybė. Juk, jei einate rautis dantį, tikitės, kad bus išrautas reikiamas dantis? Jei balinate dantis, norite būti tikri, kad jūsų burnos gleivinė nebus pažeista? Jūs turite teisę tikėtis aukščiausios kokybės, nepriklausomai nuo to, kokia paslauga yra atliekama: dantų balinimas, plombavimas, protezavimas, implantavimas, burnos higiena ir t.t. Kokybė turi būti įvairiapusė: saugios ir (jei tik įmanoma) neskausmingos procedūros, individualiai parinktas gydymas, visapusiškas paciento informavimas, tinkamų medžiagų naudojimas (ir ne tik).
  • Reikšminga ir tai, kokias medžiagas naudoja odontologijos klinikos specialistai. Odontologas procedūras atlieka pakankamai greitai, o naudotos medžiagos jūsų burnoje lieka ilgam laikui. Kokybiškos medžiagos yra ilgaamžiškesnės, tvirtesnės, estetiškesnės.
  • Moderni įranga pakelia bet kokios odontologijos klinikos vertę, nes praplečia diagnostikos galimybes, sudaro galimybę teikti įvairiapusiškesnes paslaugas.
  • Ne mažiau svarbu, kad odontologijos klinikoje būtų užtikrinti higienos reikalavimai. Visų procedūrų metu turi būti naudojami tik sterilūs įrankiai, kurie turi būti keičiami ar dezinfekuojami po kiekvieno paciento. Svarbi ir bendra klinikos švara: stori dulkių sluoksniai ar voratinkliai tikrai keltų nemalonų įspūdį.
  • Ne visada lengva nuspręsti, ar odontologijos klinikos teikiamos paslaugos bus kokybiškos. Jei nenorite rizikuoti ir eiti bet kur, dar prieš vizitą pasidomėkite, kokia yra odontologijos klinikos reputacija. Tai padaryti nesunku: internete informacijos apstu. Paskaitę žmonių atsiliepimus suprasite, ar klinika yra teigiamai vertinama kitų žmonių. Jei aptiksite vieną ar kelis neigiamus atsiliepimus, nevertėtų išsigąsti (jei tik teigiamų atsiliepimų yra daugiau). Kuo nors nepatenkinti žmonės kartais yra linkę sutirštinti spalvas, be to, žmonės dažniau prisiruošia parašyti skundą nei padėką. Juk, jei kas nors buvo blogai, esame kupini blogų emocijų, kurias norime išlieti, o kai viskas praeina gerai, neapsunkiname savęs rašydami teigiamus atsiliepimus.
  • Apie odontologijos klinikos reputaciją galima gauti informacijos ir tiesiogiai iš kitų žmonių. Jei jūsų draugas, bendradarbis, giminaitis ar kaimynas lankosi tam tikroje klinikoje, radę progą pasiteiraukite jo nuomonės. Atsiliepimas, išgirstas iš „pirmų lūpų“, yra kur kas vertingesnis: jūsų pašnekovui nėra tikslo nei meluoti, nei ko nors slėpti ar ką nors pagražinti, tad galite labiau pasitikėti išgirstais žodžiais.